Σελίδες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Νομοσχέδιο: «Δουλείες Ξανά»: Η κυβέρνηση νομοθετεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και των αργιών για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών!

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρόσφατα κατέθεσε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Δουλειές Ξανά». Μέσα σε αυτό το σχέδιο νόμου υπάρχει πρόβλεψη να μετατραπεί μετατραπούν οι αργίες του κλάδου σε εργάσιμες ημέρες!




Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο αναφέρει: «Στην παρ. 3 του άρθρου 9 του β.δ. 748/1966 (Α’ 179), περί δυνατότητας λειτουργίας και απασχόλησης προσωπικού την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας, προστίθεται περ. ιβ) ως εξής:

Ιβ) Των πάσης φύσεως φροντιστηρίων ή κέντρων ξένων γλωσσών, ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων».

Πρόκειται για μια έντεχνη διατύπωση που στόχο έχει να επιτρέπεται νομικά η διεξαγωγή εξετάσεων, διαγωνισμάτων αλλά και μαθημάτων τις ημέρες που είναι αργίες. Ανοίγει ο δρόμος για την εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κάθε Σαββατοκύριακο, σε κάθε αργία, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα!

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ! Η εργασία τις Κυριακές και τις αργίες αποτελεί εφαρμογή των όσων προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος, καθώς δίνει αυτήν την δυνατότητα αν πρόκειται για «προετοιμασία εξετάσεων πτυχίου».

Φυσικά, η κατάργηση των αργιών θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα της κατάργησης των δικαιωμάτων μας! Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη θα εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς με την ατομική «διευθέτηση», το ωράριο θα γίνει ακόμα πιο ελαστικό. Η τηλεργασία που ήδη αποτελεί εργοδοτικό εργαλείο παραβίασης του ωραρίου, θα γενικευτεί. Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και η ανασφάλιστη εργασία θα γενικευτούν. Η απεργία, η γενική συνέλευση και συνολικά η δράση των σωματείων θα βγει στην παρανομία για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!

Είναι ζωτική ανάγκη να ανοίξει με πρωτοβουλία του Σωματείου και των συναδέλφων μας η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλείας τόσο για την προετοιμασία και οργάνωση μας ενάντια σε οποιαδήποτε εφαρμογή του νόμου, αλλά και για όσα έχει εμφανίσει η εργοδοσία ως «φυσική τάξη των πραγμάτων». Η πάλη ενάντια στο νόμο με στόχο την ανατροπή του, περνάει μέσα από την οργάνωση του κλάδου συνολικά και σε επίπεδο επιχείρησης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης υποχρεωτικής που θα κατοχυρώνει και θα διευρύνει τα δικαιώματα μας σε μισθό, ωράριο, ασφάλιση.

 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Ανατροπή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Να μην αξιοποιείται η τηλεργασίας ως μέσο επιβολής ελαστικής εργασίας και απομόνωσης των εργαζομένων.
  • Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία και οι αργίες του κλάδου.
Να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας και τις διαδικασίες τους και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. 
συμμετεχουμε και  ΟΡΓΑΝΩνΟΥΜΕ ΤΗΝ απεργιακη διαδηλωση τησ 1 μαη!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για επικοινωνία και καταγγελίες:agkinhseis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου