Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Tα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, και την υγειονομική κρίση, βιώνουμε μια τεράστια επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ο χώρος των φροντιστηρίων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, είναι ένας χώρος όπου οι συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται συστηματικά από την εργοδοσία. Συγκεκριμένα, σε πολλούς χώρους ιδιωτικής εκπαίδευσης:

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΩΡΑΣ : Δεν τηρείται το 45λεπτο.

ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Δηλώνονται πολύ λιγότερες ώρες και μέρες από αυτές που εργαζόμαστε.

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ: Δεν δίνονται καθόλου ή καταβάλλονται και μετά επιστρέφονται στον εργοδότη.

ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Διαγωνίσματα, επιτηρήσεις, συγγραφή σημειώσεων, ανάρτηση υλικού στο διαδίκτυο. Όλα αυτά απαιτούν ώρες εργασίας που δεν πληρώνονται.

ΧΑΜΗΛΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ: Ακόμα και αν όλα τα παραπάνω δίνονται με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αμειβόμαστε με πάρα πολύ χαμηλά ωρομίσθια! Οι χαμηλοί μισθοί μαζί με το κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη μας θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση!

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ: Όλα τα παραπάνω θα ενταθούν με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Με την ατομική «διευθέτηση», το ωράριο θα γίνει ακόμα πιο ελαστικό. Η τηλεργασία που ήδη αποτελεί εργοδοτικό εργαλείο παραβίασης του ωραρίου, θα γενικευτεί. Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και η ανασφάλιστη εργασία θα γενικευτούν. Η εργασία της Κυριακές και τις αργίες θα διευρυνθεί, καθώς ο νόμος δίνει αυτήν την δυνατότητα αν πρόκειται για «προετοιμασία εξετάσεων πτυχίου». Η απεργία, η γενική συνέλευση και συνολικά η δράση των σωματείων θα βγει στην παρανομία για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!

Είναι ζωτική ανάγκη να ανοίξει με πρωτοβουλία του Σωματείου και των συναδέλφων μας η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλείας τόσο για την προετοιμασία και οργάνωση μας ενάντια σε οποιαδήποτε εφαρμογή του νόμου, αλλά και για όσα έχει εμφανίσει η εργοδοσία ως «φυσική τάξη των πραγμάτων». Η πάλη ενάντια στο νόμο με στόχο την ανατροπή του, περνάει μέσα από την οργάνωση του κλάδου συνολικά και σε επίπεδο επιχείρησης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης υποχρεωτικής που θα κατοχυρώνει και θα διευρύνει τα δικαιώματα μας σε μισθό, ωράριο, ασφάλιση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Ανατροπή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Να μην αξιοποιείται η τηλεργασίας ως μέσο επιβολής ελαστικής εργασίας και απομόνωσης των εργαζομένων.
  • Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία και οι αργίες του κλάδου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για επικοινωνία και καταγγελίες:agkinhseis@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου